Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!
Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!

Alışveriş Rehberi: Doğru Biberon Seçimi

Tarih: 27.01.2021 09:44
Alışveriş Rehberi: Doğru Biberon Seçimi
Doğru biberon emziklerinden ideal biberon boyutuna, biberonların yapıldığı malzemelerin sağlığından bebekler için en uygun modellere; biberon seçiminizi yapmadan önce bu yazımıza göz atın!
Anne sütünün bebeğimizin sağlıklı gelişimi için ne kadar önemli olduğu yadsınamaz bir gerçek. Ancak annenin işe dönmesi, meme başında şiddetli acı veya ağrı yaşaması, meme başının belirgin olmaması gibi durumlar olduğunda anne bebeğini emziremeyebilir. Böyle durumlarda imdada biberonlar yetişir. Peki memeden emmeye yakın bir deneyim yaşatacak en doğru biberon seçimi nasıl olmalıdır? Yanıtlar bu alışveriş rehberimizde!
 

Doğal emme hareketine uygun

Bebeklerin biberonu deneyimledikten sonra memeye geri dönmemeleri ihtimali bir gerçektir. Ancak bu ihtimali ortadan kaldırmak üzere dikkat edebileceğiniz önemli bir detay vardır. O da, biberonun anne memesindeki deneyime yakın bir deneyim yaşatmasıdır.

Bebekler anne memesini emmeleri esnasında meme ucunu dil ve damaklar arasına alıp sıkıştırırlar ve dalgaya benzer bir hareket uygulayarak sütü çıkarırlar. Eğer biberon bu peristatik dil hareketini sağlamazsa, süt memedeki gibi zor değil de, yoğun ve kolay bir şekilde akan bir biberon ucundan çıkarsa, bebekler bu kolaylığa alışır ve anne memesini daha zor çekişli kabul ederek memeden vazgeçer. Meme başı şaşkınlığı adı verilen bu durumun önüne geçmek için biberonunuzun bu özelliğe sahip olmasına özen gösterin.

Önemli içerikler

Biberonlar cam, plastik ve silikon olarak üçe ayrılırlar. Cam biberonlar sterilizasyonu en kolay olan modellerdir ve içlerindeki sıvıyı iyi korudukları için sağlıklıdırlar. Ancak kırılma, çatlama gibi riskler bulundurdukları için bebeklerin ellerine verildiğinde dikkat edilmesi gerekir.

Plastik biberonlar ise kırılmaz özellikleri ve hafiflikleri ile tercih sebebi olurlar. Ancak bu biberonların da BPA (Bisfenol A) ve BPS isimli maddeleri içermiyor olmasına dikkat etmeniz çok önemlidir. Polietersulfon (PES) ve polipropilen (PP) içeren plastik biberon modelleri güvenle kullanılabilir.

Silikon biberonlar ise BPA içermezler ve esnek bir iç yüzeye sahiptirler. Böylece bebekler tarafından daha kolay kavranırlar.
 

Hava geçirme meselesi

Seçeceğiniz biberon modelinin hava geçirme özelliğine sahip olması da son derece önemli bir konudur. Bu doğru tasarlanmış hava giriş sistemleri sayesinde biberonun içindeki hava dengelenir. Böylece bebeklerin kolik sancısının en büyük nedeni olan dışarıdan hava yutma meselesinin önüne geçilmiş olunur. Hava geçirgen biberon modelleri bebeklerin doğal beslenme ritimleriyle çalışır ve emzikten gelen kabarcıkların mideye değil, biberonun içine taşınmasına yardımcı olur.
 

Hangi ayda hangi biberon?

Yenidoğan biberon seçimi yaparken delik çapı en küçük olan, az akışlı modelleri seçmenizde fayda vardır. Altıncı aya kadar bu az akışlı biberon emziklerini kullanmak uygun olacaktır. 6-18 ay arasında emzik akışı orta akış olan iki numaralı biberon modellerine geçilebilir. 18 aydan sonrasında ise yoğun akış sağlayan üç numaralı biberon emziklerine geçebilirsiniz.

Biberon boyutu konusuna gelirsek… Yenidoğan bebekler için 90-120 ml’lik biberon modelleri ideal olacaktır. İlk aylar için 120-150 ml biberon modelleri yeterlidir. 3-6 aylık bebekler için ise 240-260 ml, daha iştahlı bebekler için ise 320-340 ml biberon modellerini seçebilirsiniz.

 

Yükleniyor...