Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!
Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!

Sütyen Nasıl Yıkanır?

Tarih: 08.09.2021 15:49
Sütyen Nasıl Yıkanır?
Sütyenlerin kullanım ömrünün uzatılması ve şekillerinin korunması için dikkat edilmesi gereken ilk konu, nasıl yıkandıklarıdır. İç çamaşırlarının düzenli aralıklarla yıkanması

Sütyen Nasıl Yıkanır?

Sütyen Nasıl Yıkanır?

Sütyenlerin kullanım ömrünün uzatılması ve şekillerinin korunması için dikkat edilmesi gereken ilk konu, nasıl yıkandıklarıdır. İç çamaşırlarının düzenli aralıklarla yıkanması, hijyen standartlarının korunması açısından oldukça önemlidir. Ancak sütyenlerin diğer kıyafetlerle birlikte direkt olarak çamaşır makinelerinde yıkanması, istenmeyen sonuçlar yaratacaktır.

Sütyen kalıpları ve dolgularının çamaşır makinesi içerisinde bozulması sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Çamaşır makineleri yıkama sırasında, kıyafetleri oldukça yüksek hızlarda çevirebilir ve bu durum sütyenlerin iç tel tasarımlarına, dolgularına, süngerlerine zarar verebilir. Sizlerle paylaştığımız sütyen yıkama tekniklerinden birisini uygulayarak çamaşır makinesinde sütyenbozulması kazalarının önüne geçebilirsiniz. Hem hijyen standartlarınızı hem de sütyenlerinizin sevilen tasarımlarını koruyabilirsiniz.

Sütyen Elde Nasıl Yıkanır?

Sütyenin elde yıkanması, en çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Pratik bir yıkama süreci ile sütyenin tamamıyla temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

  • Sütyeni elde yıkarken ılık su kullanmanız önerilir. Çok sıcak su kullanımı, sütyen içerisindeki sünger yapının dağılmasına neden olabilir. Çok soğuk su kullanımı ise yeterli temizlik etkisinin gösterilmesini engelleyebilir. Bu nedenle en ideali, ılık su kullanımı olacaktır.
  • Şampuan veya doğal sabunlar yardımıyla sütyenlerinizi yıkayabilirsiniz. Normal çamaşır deterjanları kullanmanıza gerek yoktur.
  • Sütyen üzerine temizlik maddesini (şampuan, sabun, deterjan vs.) elinizle sürecekseniz yumuşak hareketlerde bulunmanız önerilir.
  • Elinizle temizlik maddesi sürmek yerine, bulaşık süngerlerinin yumuşak tarafını kullanarak temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sadece sütyen yıkaması sorasında kullanacağınız bir bulaşık süngeri ayırarak bu işlemi tamamlayabilirsiniz.
  • Sütyenleri durularken dolgusunu, telini fazla sıkmamaya, şeklini bozacak yönde hareketlerde bulunmamaya özen gösterin.
  • Tüm durulama işlemi tamamlandığında sütyeninizi asarak kurutabilirsiniz. En ideal sonuçlar için sütyeninizi güneş alan bir noktaya sererek de kurutabilirsiniz. Asmak yerine sermeyi tercih ettiğinizde, ıslak ağırlığı ile şekil bozulmasının önüne geçersiniz.

Sütyen Yıkama Topu Nasıl Kullanılır?

Sütyenlerini elde yıkamak yerine, çamaşır makinesinde yıkamak isteyenler için tasarlanmış sütyen yıkama topları bulunur. Bu topların tasarımları, yıkama, durulama ve sıkma programlarında sütyen şeklinin bozulmasını engeller. Kafes şeklinde olan bu araç, iç içe geçmiş bir büyük ve bir küçük toptan oluşur. Sütyeninizi küçük topun çevresini saracak şekilde yerleştirmeniz gerekir. Küçük topun şekli, sütyenin kalıbı ile uyum gösterecektir. Daha sonra büyük topu sütyenin çevresine kapattığınızda tüm dış darbelerden korunması sağlanır.

Sütyen yıkama topları kullanımı, yüksek sıcaklıklardaki çamaşır makinesi programlarına karşı koruma sağlamaz. Yüksek sıcaklıklardaki su, yine de sütyen dolgusuna ve genel yapısına zarar verecektir. Bu nedenle, sütyen yıkama topu kullanılsa bile, düşük sıcaklıklarda ve narin bir çamaşır makinesi programı tercih edilmesi önerilir.

Sütyen Ne Sıklıkla Yıkanmalı?

Sütyenlerin yıkama sıklığı, yaşam tarzına ve kullanım sürecine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Örneğin yaz aylarındaki sıcaktan dolayı terleme gibi bir durum olduğunda, yıkamalar sıklaştırılır. Ortalama olarak sutyenlerin iki- üç kez giyildikten sonra yıkanması önerilir. Bu yıkama sıklığı, cilt sağlığının korunmasına, genel hijyenin sağlanmasına ve sütyenlerin kullanım ömrünün uzatılmasına yardımcı olur.

Sütyenlerin elde yıkanması, eskiden sıklıkla tercih edilen bir yöntem olsa da sütyen yıkama toplarının popülerliği giderek artmaktadır. Benzer renklerdeki kıyafetlerle birlikte, düşük bir sıcaklıkta çamaşır makinesi programıyla (30 veya 40 derece olabilir) temizlik işlemi tamamlanabilir.

Yükleniyor...