Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!
Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!

Daha İyi Uyuyun!

Tarih: 08.09.2021 16:28
Daha İyi Uyuyun!
Sabahları uyanmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Mutsuz ve yorgun mu uyanıyorsunuz? İyi haber şu ki, daha kaliteli uyumanıza, sabahları güne enerjik başlamanıza faydalı olacak tüyolarımız var. : )

 

  • İhtiyacınızı belirleyin

İhtiyaç duyulan uykuyu tamamen bedeniniz belirleyecek. Bazı insanlara 7 saatlik gece uykusu yeterli oluyorken diğer insanlar daha azına ya da fazlasına ihtiyaç duyabiliyor.

Neyse ki, yeterince uyuyup uymadığınızı belirlemek için hemen yapabileceğiniz basit bir test var: Uykulu hissediyor musunuz?

Cevabınız evetse muhtemelen daha fazla uykuya ihtiyacınız vardır. : ) 

Uykusuzluk çekmeniz, az ya da fazla uyumanızın dışında kaliteli uyku olmaması sebebiyle de olabilir. Peki bunun için neler mi yapacağız?

  • Parlak ışıklar

 

Parlak ışıklar uykuya dalmanızı zorlaştırır. Yatak odanızda hafif ışık veren ampuller tercih edebilir ya da mum kullanabilirsiniz. Evin içindeki ışıkları kendi zevkimize göre düzenledik, dışarıdan gelen rahatsız edici ışıklar için de kalın perde kullanarak karanlığın tadını çıkartabilirsiniz. Bir diğer alternatif de uyku gözlüğü!

    Mavi

    • Maviyi yasaklayın

    Elektronik ekranlardan gelen mavi ışık, zihninizi ve vücudunuzu kandırarak, hala dışarıda olduğunu düşünmesine neden olabilir. Teknolojiyi yatağınızın dışında bırakarak daha kaliteli bir uykuya dalabilirsiniz.

    Cep telefonu alarmı olmadan uyanamayanlar da ışıklı olmayan ve sessiz çalışan çalar saat tercih edebilir.

    Ekranlardan yayılan mavi ışık cildin yaşlanma sürecini hızlandırdığı düşünülünce, en azından uyku sırasında dijital detoks yapmak en doğru karar.

    • Derin nefes alın

    Yatmadan önce kasları gevşeten, zihni ve bedeni dinlendiren meditasyon uygulamaları yapabilirsiniz. Dalgaların, yağmurun sesini düşünerek yapacağınız meditasyonların zihnininizi nasıl sakinleştirerek derin uykuya dalmanıza yardımcı olacağını bir düşünsenize.

    • Erken yiyin

    Geç yemek yemek vücut için bir stres kaynağıdır. Vücut saatinizi geri çeker ve uykuya dalmanızı zorlaştırır. Akşam yemeğinizi akşam 7'den sonra yememeye özen gösterin. Hem sağlıklı beslenmek ve fazla kilolardan kurtulmak için de bu şart.

    • Kendinizi ödüllendirin

    Yumuşacık pijamaların yatıştırıcı ve rahat hissini hepimiz seviyoruz. Kaliteli uykunun bir anahtarı da yumuşak, rahat pijamalar ile uykuya dalmak.

    Güryıldız Homewear pijama koleksiyonundan hangisi sizin tarzınız? İyi bir pijama seçerken aklınızda bulundurmanız gereken tek şey rahatlıktır. Hangi modeli seçerseniz seçin rahat kadın pijamaları ile kendinizi ödüllendirin ve en iyi uykuyu aldığınızdan emin olun.

    • Güne hazır başlayın

    Sabahları uyanmakta zorluk çekerken bir de kafamızın içinde bin bir düşünceyle güne başlamak daha da yorucu olacaktır. Bir gece önce kıyafetinizi, kahvaltınızı ve sabah halletmeniz gereken işleri tamamlayın. Sabah ne kadar az göreviniz olursa yataktan o kadar çabuk ve mutlu kalkarsınız.

        • Uyku molası

        Peki gün içerisinde çektiğiniz uykusuzluğu nasıl gidereceksiniz? Uykusuzluğa en çok tercih edilen çözüm kahve! Fakat yapılan araştırmalara göre kahve uykusuzluk problemi için bir çözüm değil. Yapılması gereken şeyse kısa bir uyku molası vermek. Uyku molaları için belirli bir zaman dilimi seçmek ve her gün aynı saatte bu molaları vermek çok önemli. 

           

          Yükleniyor...