Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!
Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!

Doğru Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır?

Tarih: 08.09.2021 15:37
Doğru Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır?
Doğru sütyeni bulmak öncelikle bedenimizi bilmekle başlar.

Doğru sütyeni bulmak öncelikle bedenimizi bilmekle başlar. Bedenimize uygun doğru sütyeni bulamadığımızda bu durum kıyafetimizin duruşuna ve gün boyu yaşayacağımız konfora yansımaktadır. Fakat birçoğumuz maalesef kendi bedenimizle uyumlu olmayan sütyenleri tercih edebiliyoruz. Yapılan araştırmalarda kadınların %75’i sütyen seçerken yanlış beden tercihi yapıyor.

Peki, bir sütyenin bedenimize uygun olup olmadığını nasıl anlarız? Tercih ettiğiniz sütyenin arkası yukarı doğru çıkarsa, çıkardığınız zaman teninizde iz bırakırsa, göğüs arası oturmayıp boşluk kalırsa ve sütyenin askıları omuzlardan düşerse seçmiş olduğunuz sütyen bedenimize uygun olmadığı anlaşılır.

Bu nedenle sütyende doğru bedeni bulmak için öncelikle ölçü almamız gerekmektedir. Bu işlem ise sadece birkaç dakika sürer. Siz de doğru sütyen ölçünüzü öğrenmek istiyorsanız, yazımızın devamında detaylı olarak görebilirsiniz.

Sütyen Bedeni Hesaplama

Sütyen bedenleri iki ayrı ölçüden oluşmaktadır. Birincisi beden ölçüsü ikincisi ise kap (cup) ölçüsüdür. Beden ölçüsü sırtınızın uzunluğunu, kap (cup) ölçüsü de göğsünüzün büyüklüğünü karşılamaktadır.

Öncelikle sütyen ölçümlerinde kesin sonuç almak için sütyensiz olarak ölçü alınmalıdır. Eğer mümkün değilse size tam uyan bir sütyeni takınız. Daha sonra bir mezura ile aynanın önünde durunuz. İsterseniz ölçü konusunda bir arkadaşınızdan da destek alabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek sütyen ölçünüzü öğrenebilirsiniz.

Eğer göğüs ölçünüzü bir yıldan daha uzun süredir ölçmediyseniz, sütyen bedeniniz değişmiş olabilir. Yaşlanma, hamilelik, kilo alma veya verme sütyen bedeninizi etkileyebilir. Bu süreçte yılın belirli aylarında göğüs ölçünüzü ölçmeye çalışın.

Artık sütyen bedeninizi bildiğinize göre size en uygun sütyen modeli nasıl olur gelin birlikte inceleyelim.

Yan Bantlar

Sütyeninizin ana destek özelliğidir. Eğer sütyenin yan bandı ile vücudunuz arasına parmağınız sığmıyorsa sütyen çok sıkıdır. Vücudunuzu tam sarmayıp gevşek kalıyorsa sütyen yukarıya doğru kayacaktır. Bu sebeple yeni bir sütyen aldığınızda yan bantların çok gevşek veya çok sıkı olmamasına dikkat etmeyi unutmayın.

Kap (Cup)

Göğüs kabı (cup) dolu ve pürüzsüz görünmelidir. Kollarınız altında taşmalar oluyorsa daha büyük bir kap ölçüsüne (cup) ihtiyacınız olacaktır. Yine kenarları daha geniş bir sütyen modeline sahip olmanız gerekir. Eğer göğüs bölgesinde boşluklar kalıyorsa küçük bir kap ölçüsüne (cup) ihtiyacınız var demektir.

Askılar

Sütyenlerde ayarlanabilir askılar tercih etmeniz önemlidir. Çünkü zaman içerisinde gevşeyen elastik askıyı ayarlayabilirsiniz. Askılar, vücudunuzu sıkıştırmadan omuzlarınıza rahatça oturup oturmadığına dikkat edin. Çünkü günün sonunda sütyeninizi çıkardığınızda kırmızı bir askı izi görmek istemezsiniz. Yine askılarınız omuzlarınızdan kayıyorsa ayarlayın sorunu hala çözmüyorsanız bu yeni sütyene ihtiyacınız olduğu anlamına gelecektir.

Her bedene uygun konforuyla kendisine hayran bırakacak sütyen modelleri  Annehayali.com'da

 

Yükleniyor...