Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!
Peşin Fiyatına 3 Taksit Kapıda Ödeme & 150 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO imkanı!

Hamilelikte Konforlu Bir Tatil İçin Bilinmesi Gerekenler

Tarih: 27.01.2021 09:39
Hamilelikte Konforlu Bir Tatil İçin Bilinmesi Gerekenler
Seyahat, hamilelikte zaten yaygın olan şişkinlik, gaz ve mide ekşimelerini daha da kötü hale getirebilir. Peki bu rahatsızlıklardan korunmak ve daha fazla konfor hissetmek için neler yapılabilir? İşte size tavsiyelerimiz!
Tatildeyken, sağlıklı bir diyet ve düzenli bir beslenme programı sürdürmek zor olabilir. Muhtemelen daha fazla dışarıda yemek yiyip, alışkın olmadığınız yiyeceklerden de yemek durumunda kalacaksınız. Bu yazımızda hamilelikte seyahat ederken şişkinliği, gaz ağrısını ve mide yanmasını nasıl giderebileceğiniz ve konforumu nasıl arttırabileceğiniz üzerine çözümler paylaşacağız.

Gazı önlemek için tavsiyeler

Hazmı kolaylaştırmak için üç büyük öğün yemek yerine, gün boyunca birkaç küçük öğün hedefleyin. Yemeğinizi yerken iyice çiğneyin. Bol ve rahat kıyafetler giyin, böylece sıkışmadan kaynaklanan gaz problemini yaşamazsınız.

Hamilelikte gaz problemi yaratabilecek olan yiyecekleri tüketmeyin. Bunlar arasında gazlı içecekler, lahana, karnabahar, brüksel lahanası, brokoli, kuşkonmaz, pırasa, soğan, yeşil soğan, enginar, kuru meyve, armut, elma, bal, soda, meyve içecekleri, buğday, mısır, patates, yulaf kepeği, fasulye, bezelye bulunur. Ayrıca yüksek yağlı ve kızarmış yiyecekler de gaz problemi yaratabilir.

Mide ekşimesi önlemek için tavsiyeler

Hamilelikte mida ekşimesine karşı kafein, çikolata, turunçgiller, domates, hardal ve sirke gibi asitli yiyecekler, Işlenmiş etler, nane ve naneli yiyecekler ile çok baharatlı, kızartılmış veya yağlı yiyeceklerden uzak durun.

Akşam yemeğine yatmadan önce fazla yemek yemeyin. Yatmadan önce hazmetmek için kendinize iki ila üç saat verin. Mide ekşimesi ve reflü gibi sıkıntılar yaşıyorsanız  birkaç yastıkla desteklenmiş şekilde yatmayı deneyin.

Birçok kadın hamilelik sırasında mide ekşimesi yaşar. Neden mide ekşimesi olduğunu, bu durumda neler yapabileceğinizi de mutlaka doktorunuza danışın.
 

Kabızlık için öneriler

Hamileliğinizde seyahate çıkmadan önce kabızlık çekiyorsanız, seyahat sırasında bu durum daha da kötüleşebilir. Uzun süre boyunca oturmak, diyet ve yemek zamanlarınızı değiştirmek, ihtiyaç duyduğunuzda hazır bir tuvalete sahip olmamanız, yeterli sıvı içmemeniz; bunların hepsi hamilelikte kabızlık sorunu yaşamanıza neden olabilir.

Sorunu gidermek veya önlemek için aşağıdaki ipuçlarını deneyin:

– Kepekli tahıllar, tam tahıllı ekmekler, taze veya kurutulmuş meyveler ve atıştırmak için taze sebzeler gibi yüksek lifli yiyecekleri yanınızda getirin.

– Bolca su için. Yeterince sıvı almak, sindirim sisteminizin hareket etmesine yardımcı olur. Kuru erik suyu özellikle yardımcı olabilir.

– Doğru hidrasyon sağlamanın başka bir yolu idrar renginizi izlemektir – koyu sarı veya bulutlu ise, daha fazla su içmeniz gerekir.

– Egzersiz sizi rahatlatacaktır. Yürümek ve esnemek için kendinize zaman verin.

– Bağırsaklarınızın yemeklerden sonra aktif olmaları muhtemeldir, bu yüzden yemekten sonra ve dışarı çıkmadan önce tuvaleti kullanmak için zaman ayırmaya çalışın.

– Vitamin Takviyesi kullanıyorsanız; yüksek demir dozları (30 miligramdan fazla) kabızlığa neden olabilir veya kabızsanız daha kötü hale getirebilir. Anemik olmadığınız sürece, 30 mg veya daha fazla demir içeren bir takviye almayın.
 

Yorgunluğa karşı öneriler

Hamileyken daha kolay yorulmak normaldir. Vücudunuz, büyüyen bebeğinizi desteklemek için fazla mesai yapar. Hamileyken seyahat etmek yorgunluğunuzu artıracaktır. Yolculuğunuz boyunca normal hızınızı yavaşlatmanız, programınızı açık tutmanız ve her şeyi görme fikrinden vazgeçmeniz gerekebilir. Planlarınızı mümkün olduğunca basit tutun ve nicelikten çok kaliteyi düşünün.

– Şekerleme yapmak ya da öğleden sonra dinlenmeleri yorgunluğu önlemek için özellikle iyi bir yoldur. Uzanmak, gözlerinizi kapatmak ve belki de biraz uyumak için her gün kendinize zaman ayırın.

– Derin bir öğlen uykusuna yatmanız mümkün olmasa bile, gün boyunca ayaklarınızı dikmek için düzenli aralıklarla ara vermek dinlenmenize yardımcı olabilir.

– Şayet uzak bir rotaya seyahat ettiyseniz biyolojik saatinizi yeni saat dilimine adapte etmek için gün ışığında dışarıda zaman geçirmeye çalışın.

– Gevşemenize ve daha sağlıklı uyumanıza yardımcı olmak için yatmadan önce ılık bir banyo yapın.

– Dizleriniz arasında bir yastıkla yanınıza yatmak, hamile kadınlar için en rahat uyku pozisyonudur.

 

Yükleniyor...